Signorvino

Een van onze favoriete zaken in Milaan om te genieten van een goed glas wijn en/of een (h)eerlijke maaltijd is Signorvino. We kenden deze prachtzaak al van een eerder bezoek aan Verona. De vestiging in Milaan is te vinden direct achter de Dom van Milaan, aan het begin van de winkelstraat Corso Vittorio Emanuele II. Signorvino is vooral een wijnwinkel en wijnbar. Als je binnen zit dan drink je je wijn tussen de vele flessen Italiaanse wijn die ze in de winkel verkopen. Voor echte wijnliefhebbers is er bijna geen mooier decor denkbaar. Behalve uitstekende wijnen hebben ze ook heerlijk eten. Je kunt kiezen uit verschillende streekgerechten uit heel Italië, waarbij er een mooie mix is gemaakt van broodgerechten, pasta’s, vlees, vis en andere lekkernijen. Een echte aanrader is het bord met ‘cold cuts’.

Als het weer het toelaat kun je buiten op het terras zitten bij Signorvino. Je zit dan niet tussen de flessen wijn, maar wel op één van de mooiste spots van Milaan om buiten te zitten. Je hebt uitzicht op de Dom van Milaan en op het winkelende publiek. Wie van mensen kijken houdt die zit hier prima.

Wil je wijn drinken dan kun je er in de meeste gevallen beter voor kiezen een hele fles te bestellen in plaats van een glas. De glazen worden vrij zuinig geschonken. De verhouding van de prijs van een glas tot de prijs van een fles is ongeveer één tot drie. Op het moment dat je twee goede glazen uit een fles schenkt ben je al net zo duur of goedkoop uit als wanneer je twee losse glazen zou drinken.

milaan-signorvino2

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan