Teatro alla Scala

Het Teatro alla Scala, dat ook wel bekend staat als La Scala, is een neoclassicistisch theatergebouw in het centrum van Milaan. Het bijna drieduizend plaatsen tellende theatergebouw stamt uit de achttiende eeuw. Toen was de naam Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala. Sinds de opening in 1778 heeft het binnenwerk van het theater al wel wat aanpassingen ondergaan. Als bezoeker merk je daar echter weinig van. Je hebt het gevoel dat alles nog zo is zoals het ruim tweehonderd jaar geleden was. Om een kaartje voor één van de prachtige voorstellingen in La Scala te bemachtigen moet je vaak geluk hebben. Sommige producties zijn al maanden van tevoren uitverkocht.

Je hoeft overigens niet naar een voorstelling te gaan om La Scala van binnen te bewonderen. Je kunt het Teatro alla Scala Museum bezoeken en tegelijkertijd een blik werpen in het theater vanuit enkele boxen. Het museum is bijna alle dagen van het jaar te bezoeken. Tijdens sommige feestdagen is het museum gesloten.

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan