CityLife

Aan de westelijke kant van het centrum van Milaan ligt het indrukwekkende stadsvernieuwingsproject Citylife. Opvallend is dat men gekozen heeft voor een internationale (Engelse) benaming in plaats van voor een Italiaanse naam. CityLife omvat een gebied van ruim driehonderdduizend vierkante meter, waarvan meer dan de helft als stadspark ingericht wordt. Een dergelijke grote opervlakte zo dicht bij het centrum is mogelijk gemaakt omdat het oude beurscomplex van Milaan hier vroeger gevestigd is en geheel afgebroken is.

Op het moment dat wij CityLife bezochten (september 2014) was men nog volop met de bouw bezig. De wijk was in tijdens de Expo van Milaan al ver klaar. Aan twee van de drie torens wordt dan nog volop gebouwd, maar het park en het centrale plein moeten dan grotendeels klaar zijn. Ook het nieuwe Museum voor Moderne Kunst moet dan geopend zijn.

CityLife is een fraai staaltje van architectuur. Aan de zuidkant van CityLife staan de wooncomplexen Hadid Residences (ontworpen door Zaha Hadid) en de Libeskind Residences (ontworpen door Daniel Liebeskind). In het centrale deel staan drie torens (Tre Torri) centraal, die ieder een unieke vormgeving krijgen. De eerste toren is een rechte toren (Il Dritto, De Rechte) ontworpen door Arata Isozaki. Torre Isozaki is de eerste en hoogste toren. De totale hoogte bedraagt 207 meter. De tweede toren is Torre Hadid, ontworpen door Zaha Hadid. Deze toren heeft de bijnaam  Lo Storto (De gedraaide) omdat de toren een draaiing in zijn ontwerp heeft. De hoogte is 185 meter. De derde toren heeft een gebogen vorm. De bouw is in 2016 gestart en Torre Libeskind ofwel Il Curvo zou in 2019 klaar moeten zijn.

milaan-city-life2milaan-city-life3

Tags bij dit artikel: ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan