Castello Sforzesco

Het middeleeuwse kasteel Castello Sforzesco heeft een prominente plek binnen het centrum van Milaan. Zodra je de winkelstraat Via Dante uitloopt kom je bij de imposante entree van het kasteel uit. Castello Sforzesco vormt tevens de hoofdentree voor het daarachter gelegen stadspark Parco Sempione. Het meest opvallende element van het kasteel is de Torre del Filarete. Deze toren vormt de hoofdentree tot het kasteel.

De oorspronkelijke bouw van Castello Sforzesco vond plaats tussen 1358 en ongeveer 1370. De exacte datum dat het kasteel, dat toen nog Castello di Porta Giova heette, gereed was is niet bekend. In de loop der jaren heeft Castello Sforzesco een aantal aanpassingen en uitbreidingen ondergaan, onder andere na vernielingen zoals recentelijk nog tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je niet betaalt dan kun je de binnenplaatsen van het kasteel bewonderen. Daar loop je immers overheen als je naar Parco Sempione wandelt. Tegen betaling kun je het kasteel en de musea van het kasteel bezoeken. Binnen de verschillende musea van het kasteel kun je een aantal fraaie collecties bewonderen. In het kasteel zijn o.a. oude kunst, houten sculpturen, iconen van Milaan, de Egyptische sectie van het Archeologisch Museum en de prehistorische collectie van het  Archeologisch Museum te bewonderen.

Tags bij dit artikel: , ,


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan