Milano Centrale

Het centraal station van Milaan is het drukste treinstation van Milaan. Het huidige gebouw stamt uit 1931. Daarmee werd het voorgaande station uit 1864 vervangen. Het station heeft 24 platforms, waarvan er 23 gebruikt worden voor passagierstreinen. Dagelijks passeren ongeveer 500 treinen per dag het station. Jaarlijks is het centraal station van Milaan goed voor ongeveer 120 miljoen passagiers. Hiermee behoort het tot de drukste stations van Europa. Vanaf Milano Centrale S.F. kun je per metro verder reizen naar een groot aantal belangrijke wijken, straten en bezienswaardigheden in Milaan. De lijnen M2 en M3 stoppen op metrostation Centrale F.S.

Het dak van het station bestaat uit drie grote boogconstructies, waarvan de middelste aanzienlijk groter is dan de buitenste twee. Je komt daarna aan in de centrale aankomsthal. Treintickets koop je een verdieping lager of bij de automaten die her en der opgesteld staan. In het station zitten verschillende winkels en horecagelegenheden, waaronder een McDonalds en een vestiging van Mediamarkt.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan