Puerta Nuevo

Het nieuwe Milaan is te vinden in Puerto Nuevo, wat letterlijk ‘Nieuwe Poort’ betekent. Deze wijk is vernoemd naar de zandstenen stadspoort die in de periode 1810-1813 gebouwd werd. De stadswijk die hier toen verrees kreeg te maken met zwaar verval. Dat zorgde ervoor dat het stadsbestuur besloot om het Porta Nueva Project te lanceren. Grootschalige nieuwbouw moest ervoor zorgen dat de wijk nieuw elan zou krijgen. Dat is ze zeker gelukt. Puerta Nuevo staat nu synoniem voor een echt nieuw gezicht van een levendig en modern Milaan. De hoeveelheid hoogbouw binnen Milaan is binnen een tijdsbestek van enkele jaren flink toegenomen met als letterlijk hoogtepunt de Torre Unicredit.

Puerto Nuevo is een stukje Milaan dat je absoluut gezien moet hebben. Bij voorkeur op een zonnige zondagmiddag, als in het hart van het deel ‘Porta Nuova Garibaldi’ vooral Italiaanse gezinnen op het centrale plein relaxen. Families zitten op de stoeltjes en stenen banken te genieten van de omgeving. Jong en oud speelt een potje tafelvoetbal en ijsliefhebbers weten hun weg hier massaal te vinden naar het heerlijke ijs van ijswinkel Grom.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan