Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)

Een wereldberoemd stadion dat in Milaan staat is Stadio Giuseppe Meazza. Onder Nederlanders is het stadion beter bekend als het San Siro stadion. Dat is de naam die gehanteerd wordt door de supporters van AC Milan, één van de twee topclubs die hier haar thuiswedstrijden afwerkt. Op het moment dat Internazionale (Inter Milan) in het stadion speelt wordt de naam Stadio Giuseppe Meazza gehanteerd. Het stadion stamt uit 1925, maar kreeg in 1989 een grondige renovatie. Uit deze periode stamt het karakteristieke dak met de rode liggers en de elf betonnen torens die de een uitbreiding van de tribunes moesten ondersteunen.

Op dagen dat er geen wedstrijden gespeeld worden kun je het stadion tegen betaling bezoeken. Je krijgt tijdens de tour de kleedkamers van beide clubs te zien, de ruimte waar de televisienabeschouwingen opgenomen worden, de spelerstunnel, de binnenkant van het stadion inclusief een deel van de tribunes en je kunt na afloop het gecombineerde museum binnen wandelen. Je zult dan ongetwijfeld geconfronteerd worden met de successen die Nederlandse topvoetballers zoals Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, Edgar Davids en Dennis Bergkamp in Milaan behaald hebben.

Tags bij dit artikel:


Milaan

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Milaan op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Milaan.
> Milaan tips en informatie


Alles over Milaan

Alles over Milaan