Arc de Triomphe du Carrousel

Wie Parijs voor het eerst bezoekt en niet goed ingelezen is, die zou bij een bezoek aan het Louvre wel eens kunnen denken dat ze oog in oog staan met de Arc de Triomphe. Het betreft echter de Arc de Triomphe du Carrousel, die ook wel Petit Arc de Triomphe (kleine triomfboog) genoemd wordt. Deze triomfboog liet napoleon Bonaparte tussen 1807 en 1809 bouwen naar aanleiding van zijn behaalde successen tijdens de Slag bij Austerlitz in 1805. De triomfboog behoorde oorspronkelijk tot het voormalige Tuilerieënpaleis. Dit paleis is echter in 1871 door brand verwoest. Een jaar later is het helemaal afgebroken.

De Arc de Triomphe du Carrousel staat nu ten westen van het Louvre. Het staat samen met de piramide van het Louvre en de grote Arc de Triomphe op één lijn, de zogenaamde ‘Axe Historique’. Het vierspan op de Arc de Triomphe du Carrousel is op een later tijdstip toegevoegd. Het kunstwerk met de naam ‘Godin van de Vrede’ werd in 1928 op de triomfboog geplaatst.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs