Avenue des Champs-Élysées

De Champs-Élysées (voluit: Avenue des Champs-Élysées) is de bekendste en belangrijkste boulevard van Parijs. De prachtige straat heeft een lengte van 1910 meter en een breedte van maar liefst 70 meter. De Champs-Élysées ligt op de zogenaamde Axe Historique: een rechte lijn door Parijs waaraan diverse belangrijke straten, bezienswaardigheden en pleinen liggen. De Champs-Élysées ligt tussen twee pleinen in: de Place de la Concorde en de Place Charles de Gaulle, waar de Arc de Triomphe staat.

De Champs-Élysées bestaat eigenlijk uit twee delen. Het oostelijke deel is vooral groen, het westelijke deel is een belangrijke winkelstraat en behoort tot de drukste gebieden van Parijs. De winkelruimtes hebben hier een enorm hoge prijs per vierkante meter, waardoor je hier vooral grote merken ziet. Tussen de winkels door vind je wat horeca, meestal met een buitenterras. een beroemde brasserie aan de Champs-Élysées is Café Fouguet’s. Kijk wel eerst eventjes op de menukaart of de prijzen bij je bestedingspatroon passen.

De Champs-Élysées is op 14 juli (Quatorze Juillet) het decor van een grote militaire parade die door de boulevard trekt onder jet toeziend oog van de Franse president. Ongeveer twee weken later vind de finish van de bekende wielerronde ‘Tour de France’ plaats op de Champs-Élysées. Tijdens de kerstperiode is de Champs-Élysées feestelijk verlicht. Deze sfeerverlichting wordt eind november aangebracht.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs