Galerie Vivienne

Van de negentiende-eeuwse passages die nog overgebleven zijn in Parijs is Galerie Vivienne toch wel de mooiste. De passage stamt uit 1823. De overdekte winkelstraat heeft de sfeer uit vervlogen tijden weten te bewaren terwijl de wereld er omheen steeds meer een ander gezicht begon te krijgen. In de loop der jaren begon Galerie Vivienne langzaam aan te vervallen. Een grootschalige restauratie in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft ervoor gezorgd dat Galerie Vivienne hopelijk voor lange tijd bewaard zal blijven. Galerie Vivienne is een rijkelijk gedecoreerde passage die vooral in een neoclassicistische stijl ingericht is. De vloer is fraai ingelegd met mozaïek en de bogen, koepels en het glazen dak zorgen voor een warme uitstraling.

Het winkelaanbod is zeker de moeite waard. Zo hebben Jean Paul Gaultier en Yuki Torii winkels in Galerie Vivienne. Op de hoek waar twee gangen van de passage samenkomen is een boekenwinkel gevestigd waar je antieke boeken kunt kopen. Met A Priori Thé heeft Galerie Vivienne één van de beste theesalons van Parijs in huis.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs