Arc de Triomphe

Van alle triomfbogen ter wereld is de Arc de Triomphe in Parijs toch zeker een van de meest bekende, zo niet de meest bekende. Dit bouwwerk is één van de vele karakteristieke bouwwerken binnen de Franse hoofdstad en vormt een belangrijke bezienswaardigheid. De Arc de Triomphe staat midden op de Place Charles de Gaulle, wat een van de drukste en gevaarlijkste parkeerpleinen van Frankrijk is. Op dit plein komen maar liefst twaalf straten uit. Als je je als automobilist op dit plein begeeft heb je eigenlijk meer dan een paar ogen nodig om alles om je heen in de gaten te houden.

De Arc de Triomphe is ontworpen door Jean-François Chalgrin. De triomfboog is gebouwd ter ere van Napoleons overwinningen bij Austerlitz. De bouw nam maar liefst 30 jaar in beslag. Pas in 1836 was de bouw van het vijftig meter hoge monument klaar. Tegenwoordig is de Arc de Triomphe vaak het decor voor feesten, parades en evenementen. De Arc de Triomphe is toegankelijk voor het publiek (tegen betaling). Je bereikt de triomfboog via een ondergrondse voetgangerspassage. Probeer niet om via de weg naar het midden van het plein te lopen, want dat staat bijna gelijk aan een zelfmoordpoging. Vanaf het panoramaplatform heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Alleen daarvoor al is een bezoek aan de Arc de Triomphe aan te raden.

Tags bij dit artikel: , ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs