La Madeleine

L’église Sainte-Marie-Madeleine is een van de bekendste kerken van Parijs. La Madeleine, zoals de kerk meestal kortweg genoemd wordt, was eigenlijk bedoeld als tempel ter ere van de soldaten van de toenmalige keizer Napoleon. Het gebouw is pas na de val van Napoleon afgemaakt en kreeg een andere bestemming: het werd een katholieke kerk. La Madeleine kreeg een opvallend uiterlijk: van buitenaf ziet de kerk er uit als een Griekse tempel. In totaal staan er 52 Corinthische zuilen om de kerk, die ieder twintig meter hoog zijn.

La Madeleine is gratis te bezoeken. Wie de kerk binnenloopt zal opvallen dat er weinig natuurlijk licht naar binnen komt. De zijkanten van de kerk hebben geen ramen en in het dak zijn slechts enkele kleine lichtkoepels geplaatst. Hierdoor krijgt La Madeleine een vrij intieme sfeer, waarbij de aanwezige decoraties door het aanwezige kunstlicht fraai belicht worden. Vanaf de entree van de kerk heb je een fraai uitzicht op Rue Royale en de daarachter gelegen Place de la Concorde.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs