Mama Shelter

Eén van de leukste plekken om ’s avonds te komen in het 20e arrondisement is Mama Shelter aan 109 Rue de Bagnolet. Mama Shelter is een van de meest hippe hotels van de stad. Dat geldt ook voor de bijbehorende bar en restaurant. Mama Shelter is een designhotel dat een creatieve samensmelting is van de ontwerper Philippe Starck en de Franse filosoof Cyril Aouizerate. Het resultaat is een plek waar iedereen zich thuis voelt: toeristen en zakenmensen, singles en stelletjes, homo’s en hetero’s, gezinnen en mensen van middelbare leeftijd. Men heeft iets weg weten te zetten waar gewoonweg zo’n positieve vibe heerst dat je zelden iemand spreekt met negatieve ervaringen met Mama Shelter. Als je op beoordelingssites zoals tripadvisor kijkt dan zijn er weleens mensen die de ligging van het hotel (het ligt buiten het centrum) of het omgevingsgeluid als negatief ervaren. Zelf hebben we niet overnacht bij Mama Shelter, dus kunnen over de kamers niet oordelen.

Wel hebben we een duidelijke mening over de brasserie-bar van Mama Shelter. We zijn hier terecht gekomen dankzij de eigenaar van het appartement dat we huurden in Parijs. We zijn hem er nog zeer dankbaar om. Want het restaurant heeft de ‘hip’-factor zonder in te boeten aan sfeer. Geen arrogante bediening of klanten, maar juist het tegenovergestelde. Daarnaast een uitstekende en betaalbare keuken, een uitgebreide cocktailkaart en altijd lekkere muziek. Nieuwe en oude muziek worden door elkaar gedraaid. Urban, jazzy, funky…. over het algemeen echt heerlijk muziek. In Mama Shelter is ook plek voor live-muziek. Dat wordt dan ook geregeld gespeeld.

Je kunt je voorstellen dat een plek in Parijs die zo’n goede reputatie opgebouwd heeft ook druk bezocht wordt. Zeker in het weekeinde is het daarom zaak om tijdig te reserveren. Grote kans dat je anders voor niets gaat.

Wil je met metro naar Mama Shelter, reis dan naar station Alexandre Dumas of Porte de Bagnolet. Het is dan nog zo’n 600 tot 800 meter lopen tot Mama Shelter.

Wil je overnachten in Mama Shelter? Bekijk de prijzen en informatie op booking.com.

Tags bij dit artikel: , , ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs