Sacré Coeur

De Basilique du Sacré-Cœur is een basiliek in Parijs. Hij ligt op de heuvel Montmartre in het 18e arrondissement in Parijs en behoort tot de best bezochte bezienswaardigheden van de stad. Jaarlijks weten maar liefst zo’n acht miljoen toeristen de weg naar deze witte kerk te vinden. Hoewel de meeste mensen ook een kijkje in de Sacré-Cœur nemen is het vooral de weg er naartoe en het uitzicht vanaf de heuvel die het zo zeer de moeite waard maken. Er zijn twee manieren om bij Sacré-Cœur te komen. De meest gebruikte wijze is door de 237 treden naar boven te beklimmen. Menig toerist stopt eventjes op de trappen naar boven om eventjes van het uitzicht te genieten, dat mooier wordt naarmate je hoger komt. Eenmaal boven aangekomen geniet je van een wijds uitzicht over Parijs. jaarlijks kiezen ongeveer 2 miljoen mensen ervoor om met de kabeltrein naar boven te gaan in plaats van de klimmen. De Funiculaire de Montmartre is een automatische kabeltrein die tweeduizend bezoekers per uur kan verwerken. Op drukke dagen is er vaak een lange wachtrij.

Sacré-Cœur zelf is een felwitte kerk die eind negentiende eeuw gebouwd is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Frans-Duitse oorlog die in 1870-1871 woedde. De kerk is van binnen rijkelijk versierd met een groot aantal beeldhouwwerken en schilderijen. Erg fraai is de halve koepel boven het altaar waarin een enorm mozaïek van Jezus Christus verwerkt is. De basiliek is iedere dag geopend vanaf 6 uur ’s morgens tot half elf ’s avonds.

Tags bij dit artikel: , ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs