Louvre

Het Louvre behoort tot de grootste en best bezochte musea ter wereld. Het Louvre is gelegen in het 1e arrondisement van Parijs. De enorme collectie van het museum is in een achttal onderwerpen ingedeeld: Oosterse oudheden, Egyptische oudheden, Kunst van de Islam, Beeldhouwkunst, Westerse Schilderkunst, Grafische kunst, Kunstvoorwerpen en Griekse, Etruskische & Romeinse oudheden. Het meest bekende stuk uit de collectie is de Mona Lisa. Dit schilderij van Leonardo da Vinci stamt uit het begin van de 16e eeuw en was voor die tijd zo bijzonder omdat er vernieuwende technieken gebruikt werden. Hét kenmerk van het portret is de mysterieuze glimlach.

Wie het Louvre wil bezoeken die zou daar eigenlijk twee dagen voor uit moeten trekken. Trek dan een uur of twee tot drie per dag uit om de verschillende onderdelen van het museum te bezoeken. Prop je alles in één dag dan komt er een moment dat je niet meer echt opneemt wat je ziet, omdat het allemaal zo overweldigend is. Het Louvre is alle dagen geopend met uitzondering van dinsdag. Op Nieuwjaarsdag (1 januari), de Dag van de Arbeid (1 mei) en Eerste Kerstdag (25 december) is het Louvre gesloten. Iedere eerste zondag van de maand en op 14 juli (nationale feestdag in Frankrijk) is de toegang gratis. Dat zorgt wel voor een enorme drukte. Mensen die normaal gesproken niet zoveel geven om museumbezoek zouden we aan willen raden om de kans om het Louvre te bezoeken niet aan je voorbij te laten gaan als je in Parijs bent. Het museum is zo indrukwekkend dat zelfs een cultuurbarbaar de schoonheid zal kunnen waarderen.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs