Disneyland Parijs

Disneyland Parijs (Frans: Disneyland Paris) is een groot attractiepark dat ruim dertig kilometer ten oosten van de stad Parijs ligt. Het is het eerste Europese Disney pretpark en is geheel gebaseerd op de Amerikaanse zusjes. In het jaar 1992 opende het park als Euro Disney. Inmiddels is het park uitgebreid met een tweede park: Walt Disney Studios. Het eerste park, Euro Disney, heet tegenwoordig Disneyland Park en is onderdeel van het grotere Disneyland Resort. De twee parken hebben ieder hun eigen entree. Je kunt kaarten kopen die recht geven op één park of een passe-partout voor beide parken.

Disneyland Park is ingedeeld in verschillende werelden. Centraal gelegen is het kasteel van Doornroosje. Hoewel je vooral gezinnen met kinderen ziet in Disneyland, is het echt een themapark dat voor alle leeftijden geschikt is. Zo zie je toch best vaak volwassen stellen rondlopen met de bekende oren van Mickey Mouse. Sommige attracties zijn dan ook bloedstollend, zoals Space Mountain.

Veel mensen combineren een bezoek aan Disneyland met een of meerdere hotelovernachtingen. Dat kan in één van de officiële Disneyhotels. Er zijn echter ook een aantal partnerhotels die iets verder weg liggen. Dankzij de gratis shuttlebussen ben je dan echter toch vrij snel bij de pretparken. Uiteraard kun je ook een hotel kiezen die niet gelieerd is aan Disney. Vaak betaal je dan voor hotel plus entree niet veel minder (soms zelfs meer) dan wanneer je een Disney-arrangement boekt. De website waarovernachtenin.nl heeft een aantal goede hotels in de buurt van Disneyland voor je op een rijtje gezet in het artikel “waar overnachten bij Disneyland Parijs?“.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs