Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles is een must-see als je Parijs bezoekt. Het kasteel, dat soms weleens ten onrechte paleis genoemd wordt, ligt ongeveer vijftien tot twintig kilometer van het centrum van Parijs. Het kasteel is gebouwd in Versailles en stamt oorspronkelijk uit het begin van de zeventiende eeuw. De toenmalige Franse koning Lodewijk XIII liet hier een jachtslot wegzetten dat uitgevoerd was in rode baksteen. Lodewijk XIV, zijn zoon, heeft het slot uit laten bouwen tot een enorm kasteel. Dit is in verschillende fasen uitgevoerd. De laatste bewoner van het kasteel zelf is Lodewijk XVI geweest, die hier met zijn door het volk gehate vrouw Marie Antoinette woonde totdat het kasteel op 6 oktober 1789 door het volk bezet werd en de koninklijke familie gedwongen werd het kasteel te verlaten. Tijdens de Franse revolutie werd de inventaris van het kasteel geveild.

In de twintigste eeuw en het begin van deze eeuw is het kasteel flink gerestaureerd. Het kasteel vervult al jarenlang de rol van een museum, waarbij je een indruk krijgt van hoe men hier vroeger geleefd moet hebben en vooral ook ziet hoeveel geld er besteed moet zijn aan de bouw en onderhoud van dit immens grote verblijf. Als je het kasteel gaat bezoeken dan moet je er rekening mee houden dat het er altijd druk is. Het vooraf online kopen van toegangskaartjes voorkomt niet dat je buiten eerst een lange tot zeer lange wachtrij in moet voordat je naar binnen kunt.

versailles3 versailles2

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs