Gare de Lyon

Paris Gare de Lyon is één van de zeven grote treinstations in Parijs. Gare de Lyon ligt aan de oostkant van het centrum van Parijs. Hoewel Gare de Lyon met ruim tachtig miljoen passagiers per jaar tot de drie drukste stations van Parijs behoort, is het voor je gevoel veel minder hectisch in de stationshal en er omheen dan Gare du Nord. Gare de Lyon is van belang voor reizigers die naar het zuidoosten van Frankrijk reizen, inclusief de Franse Riviera. Vanaf Garde de Lyon vertrekken onder andere de TGV’s richting steden als Lyon, Marseille, Montpellier, Perpignan en Nice. Het is ook het treinstation dat je richting de wintersportgebieden brengt.

Behalve een belangrijk treinknooppunt is Gare de Lyon ook een fraai gebouw. Opvallend detail is rijkelijk versierde gevel inclusief de 64 meter toren. In Gare de Lyon zit restaurant Le Train Bleu. Het uit 1900 stammende restaurant staat bekend vanwege het prachtige jugendstil interieur en de uitstekende keuken.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs