Marché aux Puces de St-Ouen

De allergrootste vlooienmarkt ter wereld is de Marché aux Puces de St-Ouen. Een andere naam waaronder deze vlooienmarkt bekend staat is Puces de Clignancourt. Wie bij een rommelmarkt het verwachtingspatroon heeft vooral oude troep tegen te komen die zal hier aangenaam verrast zijn. De ongeveer tweeduizend handelaren behoren tot de meest ervaren ter wereld en bieden overwegend goede spullen aan. Wie op zoek is naar antiek, brocante, kunst of andere leuke tweedehands spullen die zal op de Marché aux Puces de St-Ouen zeker moeten kunnen slagen. Het nadeel is dat de prijzen wel op een hoog niveau liggen. De handelaren weten heel goed wat de marktprijzen zijn, waardoor het vinden van een leuk koopje bijna uitgesloten is. Daarnaast komen andere handelaren van over heel de wereld speciaal naar deze markt in Parijs om spullen op te kopen voor gin eigen winkels. Het beste en/of het goedkoopste wordt er op deze manier vaak al tussen uit gepikt.

De vlooienmarkt van Saint-Ouen wordt gehouden op zaterdag en zondag van 10 tot 17:30 uur. Op maandag is de vlooienmarkt geopend van 11 tot 17 uur. De Marché aux Puces de St-Ouen bestaat overigens uit 14 verschillende markten die verspreid liggen binnen een gebied net ten noorden van de Boulevard Périphérique.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs