Stravinsky-fontein

Ten zuiden van Centre Georges Pompidou, op Place Igor Stravinsky, is een bijzondere fontein te bewonderen: de Stravinsky-fontein. Deze fontein is vernoemd naar de Russische componist Igor Fjodorovitsj Stravinsky, die gezien wordt als een van de grootste componisten van de twintigste eeuw. De fontein is ontworpen en gemaakt door het kunstenaarskoppel Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle. De fontein bestaat uit zestien sculpturen die het werk van de componist uit moeten beelden. De overwegend felgekleurde objecten staan in een bassin dat een oppervlakte heeft van 580 vierkante meter. De rand van het bassin is een populaire plek om te picknicken, om vrienden te ontmoeten en om eventjes een moment voor jezelf te nemen binnen de hectische stad Parijs.

Op het plein zie je aan de ene kant graffiti tegen de muren terwijl aan de andere kant drukbezochte horeca haar terrasjes heeft. Aan de zuidkant van Place Igor Stravinsky staat Église Saint-Merri, een kerk uit de zestiende eeuw.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs