Centre Georges Pompidou

Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou wordt gezien als het Parijse hart van de moderne kunst. Het opvallende bouwwerk is het centrum van de moderne kunst. Het is in de periode 1971-1977 gebouwd volgens het ontwerp van de architecten Richard Rogers en Renzo Piano. De naam is een verwijzing naar de voormalige Franse president Georges Pompidou. Twintig jaar na de opening heeft Centre Pompidou een grootse renovatie ondergaan onder de leiding van Renzo Piano en Jean-François Bodin. Drie jaar later opende het gebouw haar deuren weer voor het publiek. Sindsdien is het één van de drukst bezochte culturele gebouwen ter wereld, dat vooral te danken is aan het Musée national d’art moderne.

Mocht je trouwens geen zin hebben om Centre Georges Pompidou van binnen te bekijken, dan is de omgeving ook al de moeite waard. Op de Place Georges Pompidou is vaak iets te doen zoals culturele manifestaties, straatartiesten, mimespelers en meer.  De iets verderop gelegen Stravinsky-fontein is ook de moeite waard.

Tags bij dit artikel: , ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs