Mona Lisa

Hoogstwaarschijnlijk het meest bekende werk uit het Louvre is het 77 bij 30 centimeter metende schilderij La Gioconda, beter bekend onder de naam Mona Lisa. Dit kunstwerk is geschilderd door de Italiaanse meester Leonardo da Vinci. De exacte periode waarin hij aan het schilderij gewerkt heeft is niet bekend. Hij is vrijwel zeker begonnen in 1503, maar of hij tot 1506, 1507 of zelfs tot aan 1517 aan Mona Lisa gewerkt heeft is niet zeker.

Het schilderij is in verschillende opzichten uniek voor de tijd waarin het geschilderd werd. Behalve de techniek en compositie is vooral de uitstraling van het model uniek voor die tijd. De belichting en de glimlach zorgen ervoor dat Mona Lisa een ziel lijkt te hebben, als het ware tot leven lijkt te komen.

De zaal waar Mona Lisa hangt, in de Denon-vleugel, is altijd druk bezocht. Mensen verdringen elkaar bijna om een glimp op te vangen van het in formaat kleine maar in uitstraling grootse meesterwerk. Conform de tijdsgeest staat een deel van het bezoek met de rug naar Mona Lisa. Dit doen ze om zogenaamde selfies te maken, waarbij ze zichzelf op foto vastleggen met het wereldberoemde schilderij.Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs