Montmartre

De wijk Montmartre is vernoemd naar de gelijknamige heuvel in het 18e arrondissement. Montmartre is ooit ontstaan als dorp waar men in vergelijking tot het door Napoleon met strenge hand geregeerde Parijs een stuk vrijer met de regels omging. Montmartre stond daarom al snel bekend als een plek waar je terecht kon voor drank, vrouwen en ander vertier. Het losse karakter van de wijk en de relatief lage huurprijzen zorgden ervoor dat kunstenaars zich steeds meer in Montmartre begonnen te vestigen. Picasso, Matise en Renoir leven inmiddels niet meer, maar de titel van kunstenaarswijk kleeft nog steeds aan Montmartre, vooral op en rondom de Place du Tertre. Behalve schilders en horeca zie je nog veel straatartiesten in de wijk Montmartre. Ook het cabaret en ander erotisch vertier is overigens nog steeds in Montmartre geconcentreerd.

Bovenop de heuvel staat de Sacré-Cœur. Deze basiliek is druk bezocht. Niet alleen vanwege religieuze overwegingen, maar vooral vanwege het fantastische uitzicht dat je van hieraf over Parijs hebt.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs