Weekendje Parijs

Parijs is een stad die uitermate geschikt is voor een weekendje weg. De reistijd is vrij kort en Parijs heeft ieder weekend meer dan voldoende te bieden aan haar bezoekers. Zo kun je kiezen uit meerdere musea, waaronder het Louvre, unieke bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, fantastische winkelstraten en natuurlijk volop restaurants waar je het culinaire Parijs kunt ontdekken.

De drukst bezochte maanden van Parijs zijn mei, juni en september. Dat zie je dan ook terug in de hogere prijzen voor hotels en appartementen in deze maanden. Wie een goedkoop weekendje Parijs wil vieren die zal zich vooral moeten concentreren op de maanden november, januari, februari en maart. Tijdens de zomermaanden komen er ook wel eens leuke aanbiedingen voorbij. Houd er wel rekening mee dat de temperaturen in Parijs dan naar onaangename waardes op kunnen lopen.

Als je een weekendje naar Parijs gaat dan is de kans groot dat je binnen Parijs volop gebruik wilt gaan maken van het openbaar vervoer. Een aanrader is om dan een Paris Visite-kaart te kopen die je gedurende 1, 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik laat maken van het openbaar vervoer. Gezien de afstanden in Parijs geen overbodige luxe!

Als je een hotel of appartement wilt boeken moet je vooral kijken hoe deze ligt ten opzicht van metro of RER-treinen. Vaak is het handiger om een accommodatie te boeken die dicht bij een metrostation ligt die je rechtstreeks of met één overstap naar de belangrijke bezienswaardigheden van Parijs brengt dan dat je probeert zo dicht mogelijk bij het centrum probeert te zitten. Het centrum is zo groot dat je vrijwel nooit alles te voet kunt doen.

Omdat een weekend vrij kort is, zul je keuzes moeten maken. Zelfs als een weekendje Parijs betekent dat je zoveel mogelijk wilt zien en doen in Parijs, zal het je niet lukken om bijvoorbeeld alles te zien en te doen wat we op de Parijs-pagina van steden.net beschreven hebben. Kijk daarom goed wat je persé wilt zien, kijk goed naar de openingstijden en houd vooral ook rekening met wachtrijen bij populaire attracties zoals de Eiffeltoren en het Louvre.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs