Musée d’Orsay

In het voormalige treinstation Gare d’Orsay is sinds 1986 een van de mooiste musea van Parijs gevestigd: Musée d’Orsay. Het bijna zestigduizend vierkante meter tellende museum is gespecialiseerd in westerse kunst uit de periode 1848 tot 1914. De nadruk ligt op negentiende-eeuwse Franse kunst. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van schilderwerken. Vooral op het gebied van impressionistische kunstwerken staat Musée d’Orsay hoog aangeschreven. Schilders waarvan schilderijen in Musée d’Orsay hangen zijn o.a. Paul Cézanne, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh en Paul Gauguin. Van de Franse kunstenaar Auguste Rodin zijn er meerdere beeldhouwwerken te bewonderen in Musée d’Orsay.

Wat het museum, dat jaarlijks bijna vier miljoen bezoekers trekt, extra bijzonder maakt is de inrichting. De voormalige stationshal zorgt voor een zeer ruimtelijk gevoel in het centrale deel van het museum. Het grootste deel van de collectie is in de zalen aan de zijkanten te vinden.

Tags bij dit artikel: , ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs