Louis Vuitton

In Parijs zie je verschillende winkels van het exclusieve tassen- en koffermerk Louis Vuitton. Dé Louis Vuitton-winkel is gevestigd aan de Avenue de Champs-Élysées. Deze winkel is de zogenaamde flagstore van Louis Vuitton. Het merk is vernoemd naar de gelijknamige oprichter van het bedrijf. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een multinational die goed is voor een jaarlijkse omzet van meer dan drie miljard euro. Louis Vuitton is tegenwoordig onderdeel van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). De naam Louis Vuitton behoort tot de meest waardevolle merknamen wereldwijd. Niet voor niets dat juist dit merk zoveel te maken heeft met namaak. Er worden wereldwijd waarschijnlijk meer namaaktassen van Louis Vuitton verkocht dan dat er originele exemplaren over de toonbank gaan.

Een aantal feiten over Louis Vuitton die niet bij iedereen bekend zijn:
– Louis Vuitton, oprichter van het bedrijf/merk, overleed in 1892. Het tegenwoordig zo bekende LV-logo werd pas 44 jaar later door zijn zoon George Vuitton gecreëerd.
– Damier, het schaakbordpatroon, was het eerste design van Louis Vuitton
– Tassen van Louis Vuitton worden gemaakt in Amerika en Frankrijk. Een afdruk in het leer vertelt je waar je tas gemaakt is.
– Louis Vuitton is de uitvinder van de vlakke koffers. Handig, want dit maakte koffers stapelbaar.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs