Bussen vol Aziaten

Dat Europa steeds meer te maken krijgt met Aziatische toeristen is ook in Parijs goed zichtbaar. Bussen vol toeristen die afkomstig zijn uit o.a. China, Japan en Zuid-Korea rijden door Parijs om de hoogtepunten van de stad in vrij snel tempo af te werken. Opvallend is dat je de Aziatische toeristen hoofdzakelijk gegroepeerd ziet, waardoor je op de wat minder toeristische plekken juist relatief weinig Aziatische toeristen ziet.

De opkomst van deze markt heeft voor Nederlandse en Belgische toeristen twee nadelen: de prijzen blijven in Parijs op een relatief hoog niveau liggen. Je merkt vooral dat de bezettingsgraad van de hotels alleen maar toe lijkt te nemen, waardoor de prijs-kwaliteitverhouding van een overnachting soms compleet zoek is. Een ander nadeel van de Aziatische toeristen is het feit dat ze vooral in groepen bewegen. Hierdoor is het op sommige toeristische plekken soms wat lastiger om goede foto’s te maken zonder dat er grote groepen Aziaten op de foto staan.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs