Place de la Bastille

Place de la Bastille is een plein dat aangelegd is op de plek waar vroeger de Bastille Saint-Antoine stond. Deze voormalige burcht-gevangenis werd op 14 juli 1789 bestormd, wat het begin van de Franse Revolutie betekende. Deze gebeurtenis heeft er ook voor gezorgd dat 14 juli (quatorze juillet) sinds 1880 een Franse nationale feestdag is. De Bastille is vlak na de bestorming gesloopt. De Bastille is overigens niet helemaal verdwenen. In het ondergrondse metrostation zijn nog restanten van de voormalige burcht te zien. Op de Place de la Bastille kun je de contouren van het voormalige gebouw nog zien door afwijkende kleuren in de bestrating.

Centraal op Place de la Bastille staat de Colonne de Juillet. Het is een gedenkteken voor de Parijse Julirevolutie in 1830 en de de Februarirevolutie in 1848. Place de la Bastille zelf is gelegen in het belangrijkste uitgaansgebied van Parijs. Rondom Place de la Bastille liggen diverse straten met restaurants, bars en clubs. De Bastillewijk is nog steeds één van de meest gewilde uitgaansgebieden van Parijs. Zo staat Rue de Lappe bekend als dé restaurantsstraat van Parijs. Het hippe publiek trekt tegenwoordig steeds meer naar andere straten en gebieden, zoals Rue Oberkampf.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs