Pas op voor vrouwen!

De titel lijkt een beetje raar, maar in Parijs moet je oppassen voor onbekende vrouwen die je zomaar op straat aanspreken. In Parijs is een redelijk groot aantal vrouwen actief die proberen toeristen op te lichten of te bestelen. De meest gebruikte truc is de openingszin “Do you speak English?” waarna men je vraagt een petitie te tekenen. Sommigen worden hierbij zeer opdringerig, zeker als je alleen bent. Het doel is om je tijdens het gesprek of het tekenen van een neppetitie te bestelen.

De politie treedt hard op tegen deze vrouwen die in groepsverband opereren. Zo stonden we laatst een keer in de wijk Montmartre klaar met een camera om deze praktijken op foto vast te leggen. Ineens zien we de vrouwen het op een rennen zetten. Een paar seconden later stonden er drie zwaar bewapende agenten op de plek waar eerst de vrouwen bezig waren. Deze agenten zetten vervolgens de achtervolging in. De foto bij dit artikel is van de wegrennende vrouwen.

Een andere truc is die met de gouden ring. Een vrouw (soms ook man) bukt ineens op het moment dat je haar (of hem) kruislings passeert. Ze doen net alsof ze een gouden ring op straat gevonden hebben en spreken jou aan dat je deze hebt laten vallen. Ze willen hem aan jou geven en hopen op de hebberigheid van de nietsvermoedende toerist(e) dat ze hem aan nemen. In ruil voor de eerlijkheid van het teruggeven van de verloren ring vragen ze een kleine vergoeding. Een deel van de toeristen trapt daar met beide voeten in. Tijdens het geven van geld vragen ze om meer en meer en meer. Het is immers een gouden ring van grote waarde! Of je nou veel of weinig geeft, ze weten in ieder geval waar jij je geld bewaart. Het maakt het ze gemakkelijker om daarna je alsnog te bestelen.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs