Cimetière du Père-Lachaise

In het oosten van Parijs ligt de grootste begraafplaats van de stad: Cimetière du Père-Lachaise. Deze begraafplaats stamt uit 1804 en heeft een oppervlakte van 44 hectare. In totaal liggen hier de stoffelijke resten van meer dan een miljoen mensen begraven. In de voorsteden zijn inmiddels wel grotere begraafplaatsen ontstaan. Op Cimetière du Père-Lachaise zijn veel prachtige beeldhouwwerken te zien. De graven en tombes variëren van simpel en strak tot groot en grotesk. Wie besluit een wandeling te maken over de begraafplaats die kan behalve de indrukwekkende grafkunst ook de graven van bekende mensen bekijken. Op de kaart bij de ingang staat aangegeven waar de beroemdheden begraven liggen. Zo kun je hier onder andere de graven van Karel Appel, Oscar Wilde, Simone Signoret, Jim Morison, Edith Piaf en Frederic Chopin vinden.

Er worden nog steeds mensen begraven op Cimetière du Père-Lachaise. Tegenwoordig moet je wel aan de voorwaarde voldoen dat je gestorven bent in Parijs of dat je er gewoond hebt. En zelfs dan is er nog een lange wachtlijst.

Cimetière du Père-Lachaise is alle dagen vrij te bezoeken tussen 08:30 en 18 uur. Op zondag opent het kerkhof pas om 9 uur. ’s morgens haar poorten. In de periode november tot en met maart sluit het kerkhof al om 17 uur in plaats van 18 uur.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs