Hop On Hop Off in Parijs

Wie zoveel mogelijk hoogtepunten van Parijs wil zien en er weinig voor voelt om van het openbaar vervoer gebruik te maken, zijn er de zogenaamde Hop On Hop Off bussen. Dit zijn toeristische bussen, meestal dubbeldekkers, die volgens vaste routes langs de bezienswaardigheden en attracties van Parijs rijden. Je kunt kiezen uit verschillende aanbieders, die ieder hun eigen routes, prijzen en tijden hebben. Binnen de geldigheid van je ticket kun je onbeperkt uitstappen en weer opstappen. Dit is wat ze bedoelen met ‘Hop On Hop Off“.

De groene bussen van L’Open Tour rijden vier verschillende routes. Bij L’Open Tour kun je kiezen uit kaarten voor 1, 2 of 3 dagen. Voor een kleine meerprijs kun je de boottochten van Batobus meepakken. Een kaart voor 2 of 3 dagen is niet zoveel duurder dan een kaart voor 1 dag. Als je twee of drie dagen in Parijs bent en gebruik wilt maken van een Hop On Hop Off Bus dan zouden we in dit geval aanraden om drie dagen te boeken (of twee als je maar twee dagen nodig hebt). Prijstechnisch interessanter en je kunt meer van Parijs zien.

De oranje bussen van Foxity zijn goedkoper, maar deze kennen maar één route met veel minder stops. In plaats van op- en afstappen kun je ook (goedkopere) vaste rondritten boeken waarbij er tussentijds geen mogelijkheid is op uit te stappen.

Big Bus Paris heeft in Parijs één route overdag en een speciale avondroute. Je hebt de keuze tussen een ticket voor één of twee dagen. Indien gewenst kun je er voor een meerprijs de Seinecruise van Bateaux Parisiens. Big Bus Paris was vroeger bekend onder de naam Les Cars Rouges.

Ook de wereldwijd bekende bussen van City Sightseeing rijden in Parijs rond. Er wordt 1 route gereden die in totaal 135 minuten in beslag neemt. De frequentie waarin gereden wordt is om de 10-15 minuten. De bussen beginnen om 10 uur ’s morgens bij de Eiffeltoren te rijden.

Bij Ticketbar kun je de hop on, hop off bussen van Parijs vooraf met korting reserveren.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs