Tour Montparnasse

In de wijk Montparnasse, op een steenworp afstand van het gelijknamige treinstation, staat wolkenkrabber Tour Montparnasse. De toren werd gebouwd tussen 1969 en 1973. Gedurende bijna veertig jaar was Tour Montparnasse de hoogste wolkenkrabber van Parijs en Frankrijk. In totaal meet Tour Montparnasse 210 meter en telt de toren 59 verdiepingen. In 2009 werd Tour Montparnasse in hoogte verslagen op het moment dat de renovatie van Tour First (in La Défense, Parijs) een hoogte van 225 meter bereikte. Inclusief de antenne meet Tour First zelfs 231 meter.

parijs-tourmontparnasse2

Tour Montparnasse is een toren waar vooral kantoren gevestigd zitten. Toeristen kunnen Tour Montparnasse bezoeken. Zij hebben alleen toegang tot het restaurant op de 56e verdieping en het dak dat zich op de 59e verdieping bevindt. De snelle lift (195 meter in slechts 38 seconden) brengt je tot aan de 56e verdieping. Daarna moet je via trappen verder naar boven. Vanuit het restaurant heb je al een mooi uitzicht over Parijs, maar de ramen zorgen voor irritante reflecties als je wilt fotograferen. Vanaf het dakterras heb je veruit het beste uitzicht. Je kunt 360 graden uitkijken op Parijs. Als de weersomstandigheden het toelaten kun je tot enkele tientallen kilometers ver kijken. Vanaf Tour Montparnasse heb je ook een fraai uitzicht op de Eiffeltoren, die met een hoogte van 324 meter inclusief antenne nog een stuk hoger is.

Tour Montparnasse is alleen maar tegen betaling te bezoeken. Het panoramisch zicht is dagelijks vanaf 9:30 uur te bezoeken. In de zomerperiode sluit Tour Montparnasse om half twaalf ’s avonds haar deuren voor de toeristen. In het winterseizoen is dit een uur eerder.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs