Grote Moskee van Parijs

In Parijs staat de grootste moskee van Frankrijk, die tevens één van de grootste moskeeën van Europa is. Grande Mosquée de Paris is een islamitisch gebedsgebouw die in de periode 1922-1926 gebouwd werd. De stad Parijs schonk de moskee aan de islamitische gemeenschap ter nagedachtenis van de vele moslimsoldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuveld waren. De Grande Mosquée de Paris heeft één minaret, die een hoogte heeft van 33 meter. De Grote Moskee van Parijs staat in Quartier Latin, een levendige wijk die zich verspreid over het 4e en 5e arrondisement van Parijs.

Als niet-moslim kun je de moskee ook bezoeken, echter niet op vrijdag. De openingstijden zijn van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur (in de zomer 19 uur). De moskee heeft een fraaie Spaans-Moorse architectuur met een mooi aangelegde binnentuin. Behalve gebedsruimtes zijn er binnen de moskee ook een hammam, een restaurant en een theesalon.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs