Place du Tertre

Misschien wel het meest toeristische plein van Parijs is Place du Tertre. Dit is het drukstbezochte plein van de wijk Montmartre, gelegen op de gelijknamige heuvel. De naam Place du Tertre betekent dan ook letterlijk “Heuvelplein”. Place du Tertre ligt ten westen van de kerk Sacré Cœur.

De reden dat Place du Tertre zo goed bezocht wordt is het feit dat hier de kunstenaars zich concentreren die portretten maken, schilderijen maken van mooie plekjes in Parijs of silhouetten knippen. De vele horeca die op het plein aanwezig is heeft de ruimte voor de kunstenaars helaas een stuk beperkt. Vroeger behoorde Place du Tertre vooral toe aan de kunstenaars, tegenwoordig wordt driekwart van de ruimte ingenomen door terrassen van omringende bars/restaurants.

Wie een portret of karikatuur van zichzelf wil laten maken die kan hier alle dagen van de week terecht, mits de weersomstandigheden het toelaten uiteraard. Op Place du Tertre kan het erg druk zijn. Het is dan ook een zeer populair domein onder zakkenrollers. Wees gewaarschuwd!

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs