Franse tuin van Versailles

Het Kasteel van Versailles ligt op een domein van enorme proporties. Een groot deel van dit domein is ingericht als een fraaie Franse tuin. De Franse tuin van Versailles is met een totale oppervlakte van ongeveer 815 hectare de grootste tuin ter wereld die door mensen aangelegd is. De kasteeltuinen zijn grotendeels vrij te bezoeken. Dat doen gemiddeld dan ook zo’n zeven tot tien miljoen bezoekers. Binnen de tuinen liggen een paar gebieden waar je wel entreekaarten voor nodig hebt zoals het Groot Trianon en het Klein Trianon.

Als je de kasteeltuinen gaat bezoeken hoef je niet alles te voet te doen. Er zijn meerdere vormen van transport (tegen betaling) beschikbaar zoals huurfietsen, elektrische golfkarretjes en een treintje dat tussen het kasteel en een paar plekken in de tuin pendelt.

Als je de tuinen wilt bezoeken inclusief een bezoek aan de beide trianons dan mag je daar zeker een extra dag voor uittrekken. Zowel het kasteel als de tuinen op één dag bezoeken is zeer vermoeiend.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs