Ladurée

Als je het over Ladurée hebt, dan heb je het over een begrip in Parijs. De macarons van Ladurée zijn wereldwijd bekend en ook het gebak van Ladurée wordt als de top gezien binnen de wereld van patissiers. In Parijs zijn er in totaal zes winkels van Ladurée gevestigd en is Ladurée ook op drie plekken op luchthaven Paris Charles de Gaulle vertegenwoordigd. Per dag worden er ongeveer vijftienduizend macarons in de Parijse vestigingen van Ladurée verkocht.

Ladurée is de uitvinder van de macaron. Een macaron bestaat uit twee luchtige koekjes die door middel van een zachte vulling met elkaar verbonden worden. De basis van de macaron wordt gevormd door amandelen, suiker, poedersuiker en eiwit. Hier worden smaakstoffen en kleurstoffen aan toegevoegd. De eerste macarons werden in 1930 gemaakt door  Pierre Desfontaines , de kleinzoon van Louis-Ernest Ladurée. De macarons van Ladurée worden door velen omschreven als de beste ter wereld. Niet iedereen is het daar mee eens. Vooral het feit dat Ladurée weinig te bieden heeft op het gebied van verrassende smaken, wordt niet door iedereen gewaardeerd. Feit blijft dat Ladurée op het gebied van macarons, maar ook op het gebied van patisserie, tot de wereldtop behoort.

Aan de status en kwaliteit van Ladurée hangt wel een pittig prijskaartje. De vele fans maakt dat weinig uit. Zij gaan braaf in de rij staan om zo’n fraai doosje van Ladurée gevuld met macarons te bemachtigen.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs