Musée Rodin

In het voormalige Hôtel Biron is Musée Rodin gevestigd. Dit museum laat het werk van de Franse kunstenaar Auguste Rodin zien, die zelf van 1908 tot 1917 in Hôtel Biron gewoond heeft. Rodin was een impressionistische beeldhouwer. Daarnaast heeft hij wat schilderijen gemaakt. Beroemde beeldhouwwerken van Rodin zijn ‘De Kus’ en ‘De Denker’. Beide werken zijn te bewonderen in het museum en de bijbehorende beeldentuin. Als zijn meesterwerk wordt het beeld Balzac gezien, dat een eerbetoon is aan de romanschrijver Honoré de Balzac.

parijs-rodinmuseum2

Van alle musea in Parijs behoort Musée Rodin toch zeker wel tot de musea die je bezocht moet hebben. De typische stijl van Rodin, waarbij de beeldhouwwerken vooral in de natuur tot leven lijken te komen, is dermate indrukwekkend dat zelfs mensen die niet direct iets hebben met beeldhouwkunst toch geraakt zullen zijn door de beelden die Rodin heeft gemaakt.

Wie Musée Rodin bezoekt die moet er rekening mee houden dat de meeste beelden in de tuin te bewonderen zijn. Bij slecht weer kun je daar dan beter op gekleed zijn. Wie gratis het Musée Rodin wil bezoeken die kan dat op de eerste zondag van de maand doen. Het is dan wel aanzienlijk drukker.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs