De touwtjes in handen

Op weg naar de Sacré-Cœur zul je ongetwijfeld geconfronteerd worden door opdringerige mannen die bij de ingang onderaan de trappen toeristen op staan te wachten. Het lukt je bijna niet om ze te passeren zonder aangesproken of aangeklampt te worden. Je kunt ze vrij snel herkennen, want ze zijn zonder enige uitzondering van Afrikaanse afkomst en staan allemaal met hun gezicht richting de straatkant, klaar om hun prooi te belagen. Hun doel is om een touwtjes om je pols of vinger te winden. Zodra ze dat lukt gaan ze lopen jammeren om geld. Zo’n vriendschapsbandje kost je ten minste vijf euro. Als je niet betaalt dan gaan ze je proberen te intimideren om toch betaling af te dwingen.

Natuurlijk is het jammer dat dit soort tuig de kans krijgt om op deze manier toeristen lastig te vallen. Het is een verschijnsel dat je echter in steeds meer grote toeristische steden ziet. Als je te voet naar de Sacré-Cœur wilt lopen (waarschijnlijk wel, want dat doen miljoenen mensen jaarlijks), dan kun je het beste ervoor zorgen dat je doorloopt, niet reageert als ze je aanspreken en vooral ervoor zorgt dat ze geen hand of pols van je te pakken krijgen. Op die manier houd jij de touwtjes in handen en hoef je geen vervelende discussies aan te gaan.

Tags bij dit artikel:


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs