Gare du Nord

Treinstation Paris Nord, beter bekend onder de naam Gare du Nord, is het drukste station van de zeven kopstations die Parijs telt. Het is zelfs veruit het drukste station van Europa en wereldwijd gezien moet Gare de Nord het onderspit delven tegen Japanse treinstations zoals Shinjuku Station in Tokio. Gare du Nord is goed voor een kleine tweehonderd miljoen passagiers per jaar. Dat is duidelijk merkbaar aan de drukte voor het station (krioelende taxi’s op straat) en vooral de drukte in de stationshal vlak voor de sporen. Het is een mierennest waar je met kleine kinderen zeker goed op moet passen dat je ze niet kwijtraakt in de chaos. Op Gare du Nord komen de internationale treinen uit Brussel en Amsterdam (Thalys), Londen (Eurostar) en Keulen aan.

Als je naar het uiterlijk kijkt is de uit de negentiende eeuw stammende façade het fraaiste element van het stationsgebouw. Van de stationshal of de overkapping van de perrons hebben ze naar onze mening weinig bijzondere gemaakt. Er zijn dan zeker fraaiere treinstations in Europa te vinden zoals het Centraal Station van Milaan, Antwerpen Centraal, de moderne Hauptbahnhof van Berlijn of moderne stations zoals die van het Belgische Luik.

Tags bij dit artikel: ,


Parijs

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Parijs op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Parijs.
> Parijs tips en informatie


Alles over Parijs

Alles over Parijs